5 motive să optati pentru web design profesional.

Posibil ati auzit multe despre importanta unui site web pentru afaceri, dar mai putin despre web design. Majoritatea consideră că acesta se referă doar la aspectul vizual al site-ului web si îi subestimează importanta. Dar de fapt, web design-ul este un factor crucial pentru a obtine succesul în mediul online.

managerul lamureste puncte importante in web design

1. Un web design profesional, vă va economisi mai multi bani, decât cel ieftin.

Dorinta de a economisi, este esentiala pentru oricine. Dar când merge vorba despre crearea unui site web, economia ar trebui evaluată. Încercând să creati un site web ieftin, trebuie să întelegeti posibilele consecinte ale acestei decizii.

Deoarece site-ul web reprezintă firma dvs. în mediul online si creează anumite impresii despre ea. La rândul său, fie că e un site de prezentare sau magazin online, acesta necesită o investitie corespunzătoare.

1.1. Când un web design ieftin devine scump?

Căutând moduri de a vă crea un site web ieftin, puteti descoperi platforme constructor (site builder). Pretul ieftin si simplitatea utilizării pot fi argumente puternice în favoarea acestora. Cu toate acestea, prin achizitionarea unui abonament, deveniti dependent de platformă, care poate în orice moment modifica preturile sau întrerupe prestarea serviciului.

În plus, veti fi limitat în alegerea sabloanelor si functiilor pe care le oferă platforma. Acestea si alte dezavantaje ale creării unui site pe platforma constructor descrise într-un alt articol, vă vor demonstra că aceasta poate costa mai scump în perspectivă.

1.2. Cum web design-ul profesional poate economisi banii?

Design-ul nu se referă doar la grafică, culori si fonturi frumoase. Acesta afectează mai multe aspecte ale site-ului dvs. cum ar fi crearea, mentinerea si optimizarea seo. Acesti factori se refera atât la un magazin online, cât si la un site de prezentare.

web design ul aduce profit antreprenorului

2. Un web design profesional, ajută la cresterea vânzărilor online.

Experienta utilizatorului (UX) depinde în mod direct de web design. Asta înseamnă că la dezvoltarea site-ului, este important să tineti cont de necesitătile si interesele utilizatorilor care îl vor vizita. Deoarece, realizati un site web cu scopul de a crea o sursă eficientă pentru atragerea clientilor.

2.1. Cercetări recente despre web design.

Conform unui studiu realizat de compania Forrester Research, un design bine conceput poate creste rata de conversie cu până la 200%. Cercetarea s-a bazat pe analiza modului în care utilizatorii interactionau cu diverse site-uri.

Rezultatele au demonstrat că 75% dintre utilizatori evaluează credibilitatea unei companii în baza design-ului. Iar 38% vor înceta imediat să utilizeze site-ul dacă acesta nu este atractiv din punct de vedere vizual.

2.2. Cum web design-ul ajută la cresterea vânzărilor?

Unul dintre factorii cheie este navigarea. O structură clară a site-ului permite utilizatorilor usor să găsească produsele necesare. Din asta fac parte: meniul de navigare, bara de căutare si sistemul de filtrare.

Un alt factor este procesul de checkout. Acesta trebuie să fie rapid si simplu, pentru a evita descurajarea utilizatorului de a finaliza comanda. Un exemplu dăunător este înregistrarea obligatorie.

web design ul aduce venit antreprenorului

3. Un web design profesional, este disponibil pe orice dispozitiv.

La începutul anilor 2000, accesarea site-urilor web se efectua exclusiv de pe calculatoarele personale. În prezent, peste 47% din trafic provine de pe dispozitivele mobile. Deoarece sunt mai practice decât laptopurile si tot mai multi oameni le folosesc pentru a avea acces la Internet.

statistica vizitatorilor pe site
Analiza site-ului websty.md, demonstrează că 54,4% din vizitatori, folosesc dispozitive mobile, în special smartphoane.

Design-ul responsiv este o metodă de proiectare ce asigură accesibilitatea site-ului, indiferent de dispozitivul utilizat. Prin urmare, în loc să creati versiuni separate ale site-ului pentru fiecare dispozitiv, creati doar una. Acest lucru simplifică procesul de creare si întretinere a unui site web, demonstrând încă o dată cum un design web profesional poate economisi banii.

4. Web design-ul profesional, stimulează optimizarea seo.

Majoritatea încă asociază seo cu utilizarea cuvintelor cheie în text, si cu adevărat sunt uimiti când văd recomandările noastre de a schimba aranjarea elementelor pe pagină, schema de culori, eliminarea slide-urilor de prisos etc. Este important să întelegeti, că web design-ul lucrează simultan la optimizarea seo în 3 directii.

seo friendly web design
Influenta web design-ului asupra optimizări seo reprezentată sub formă de diagramă.

4.1. Web design-ul măreste viteza de încărcare.

Functionalul site-ului determină cantitatea de cod HTML, CSS si JavaScript necesar pentru dezvoltare, iar aranjarea elementelor pe pagină, timpul necesar pentru a fi afisate în browser. Optimizarea site-ului începe încă la etapa proiectării.

Dacă web designerul nu are cunostinte aprofundate în domeniul programării, acesta poate crea involuntar elemente care vor extinde cantitatea codului si mări viteză de încărcare.

web design ul profesional mareste viteza de incarcare
Modificând ordinea elementelor (imaginea după blocul cu text) mărim viteza de încărcare cu 68.71%.

4.2. Web design-ul influentează factorii de comportament.

Factorii de comportament ajută motoarele de căutare să înteleagă modul în care vizitatorii folosesc site-ul web. Acestia includ lucruri precum rata de click-uri, timpul petrecut pe site si numărul de pagini web vizitate.

Dacă utilizatorii petrec mai mult timp pe site, studiind ofertele dvs. factorii de comportament vor fi pozitivi, iar motoarele de căutare îl vor clasa mai sus în rezultatul căutării.

4.3. Web design-ul reprezintă un factor de clasament.

Robotii verifică dacă site-ul dvs. respectă anumite cerinte către design. De exemplu, dacă mărimea font-ului este prea mică sau schema de culori nu respectă standardele wcag, site-ul dvs. nu îndeplineste cerintele de bază. Prin urmare, acesta va fi clasat mai jos în rezultatul căutării.

site proiectat profesional
Exemplu de site cu UI design accesibil.

Site-uri web populare precum eMag (România) si Panda Shop (Moldova), se află pe primele pozitii în rezultatele căutării, deoarece tin cont de acesti factori si se ocupă de redesign o dată la 2-3 ani! Această abordare le permite să mentină pozitiile, crescând lunar volumul si loialitatea audientei.

5. Web design-ul profesional, ceea ce aleg concurentii dvs.

Dacă aveti nevoie de un alt motiv pentru a alege serviciile de web design profesional, iată-l. În orice domeniu de afaceri, cu sigurantă există zeci sau sute de întreprinderi care îsi doresc atentia utilizatorilor. În aceste conditii, este dificil să iesiti în evidentă. Iar o modalitate de a vă asigura că vizitatorii vor prefera compania dvs. este să creati un site web mai bine conceput.

Concluzie despre servicii de web design profesional.

Importanta ui design-ului nu poate fi subestimată. Un site web bine conceput, este esential pentru orice afacere care doreste să aibă succes în mediul online. Înainte de a selecta o agentie de web design, trebuie să luati în considerare toti factorii si să acordati prioritate performantei.

Deoarece, indiferent cât de mult veti cheltui pentru publicitate, un site prost conceput, nu va atrage clienti noi. Dacă aveti întrebări sau comentarii, vă rugăm să le lăsati mai jos. Ne-ar face plăcere să primim feedback-ul dvs.

Doriti să aflati mai multe?

Abonati-vă la blogul nostru! Fiti la curent cu toate ofertele, promotiile, articolele utile despre afaceri în mediul online.

Lăsati-ne un comentariu despre articolul:
5 motive să optati pentru web design profesional.