De ce este important să aveti un site web pentru afacere?

“Dacă afacerea dvs. nu este pe internet, considerati că aceasta nu există”. Cuvintele rostite de Bill Gates, sunt un răspuns perfect la întrebarea — De ce este important să aveti un site web pentru afacerea dvs.? Astăzi, când digitalizarea a atins toate domeniile de activitate, acesta contează foarte mult. Însă, unele organizatii, încă nu realizează pe deplin importanta site-ului web pentru dezvoltarea afacerii.

Ce veti afla din articolul despre importanta unui site web?

În acest articol vom atinge cele mai cruciale aspecte detinerii unui site web, si anume:

este important sa aveti un site web de prezentare

1. Avantajele care determină rolul si importanta creării unui site web.

Un site web personal poate sustine afacerea dvs. în realizarea unor obiective vitale. Acesta functionează ca un canal de marketing eficient, capabil să dezvolte un brand de succes prin sporirea încrederii si loialitătii clientilor. În plus, statisticile indică faptul că 53% din achizitii provin din căutări active pe Google.

Asadar, lipsa unui site web vă limitează vizibilitatea si reduce potentialul afacerii dvs. cu 53%. De asemenea, detinerea unui site web de prezentare, vă oferă mai multe beneficii.

antreprenor care câstigă bani cu ajutorul site ului

1.1. Reduce cheltuielile administrative.

Cheltuielile precum chiria, salariile, taxele alcătuiesc o parte majoră din venit ce poate afecta grav competitivitatea afacerii. Digitalizarea afacerii pe etape, poate reduce aceste cheltuieli cu 40% lunar! Deoarece pretul unei chirii, depăseste costul anual de mentinere a unui site web personal.

1.2. Automatizează procesele de rutină.

Calitatea si viteza deservirii sunt factorii decisivi ce duc la satisfactia clientilor. Dacă pentru a face cumpărături, clientul este nevoit să astepte până cineva se eliberează, el poate apela în altă parte. Un chat bot pe site-ul dvs. va fi mereu disponibil pentru fiecare, chiar dacă are sute de cereri odată. Iar acest aspect stimulează productivitatea internă.

1.3. Functionează 24 / 7.

Fată de un magazin fizic, site-ul personal este accesibil 24 / 7 si nu depinde de o locatie potrivită. Astfel, puteti avea acces direct la un număr relativ mare de clienti potentiali, oricând.

1.4. Vă permite să lucrati chiar si într-o pandemie.

Pandemia a provocat falimentul a mii de întreprinderi, în principal datorită lipsei fizice a clientilor, nevoiti să se autoizoleze. Însă Internetul a fost o mare binecuvântare pentru companiile care activau în mediul online.

Conform datelor vtex si dad, de la începutul ei până în prezent, a fost înregistrată cresterea vânzărilor online cu 30% în Republica Moldova si 60% în România. Prin urmare, organizarea afacerii în mediul online, poate preveni falimentul în timpul unor crize similare.

2. De ce este mai avantajos să aveti un site web, decât retelele sociale?

Retelele sociale au demonstrat că o afacere online poate fi profitabilă. Însă, popularitatea fiecărei platforme este trecătoare, asa cum demonstrează trecerea de la Instagram la TikTok. Totodată, merită să stiti, retelele sociale nu apar în rezultatele căutării Google. Prin urmare, nu ar trebui să vă bazati doar pe retelele sociale! Ci să investiti banii în dezvoltarea propriului site, pentru a promova produsele si serviciile în mediul online.

3. Site-ul web, este un instrument eficient de marketing.

Detinerea unui site web, este o modalitate rentabilă si avantajoasă de a vă promova afacerea. Anunturile la radio si TV, nu se pot compara cu pretul unui site. Pliantele si alte forme de publicitate poligrafică nu mai sunt eficiente si sunt adesea luate doar pentru a fi aruncate ulterior. Acum, când majoritatea îsi petrec 60% din timp pe internet, metodele traditionale de promovare aduc doar cheltuieli inutile.

managerul analizează veniturile după lansarea site ului

4. Pentru ce domeniu de afaceri este important să aveti un site web?

Comertul electronic se potriveste oricărui domeniu de activitate. Clientii prefera să aleagă produse si servicii într-un magazin online, decât să iasă de fiecare dată din casă. Prin urmare, piata comertului electronic se extinde rapid, în prezent activează peste 2 miliarde de site-uri web. Iată o listă de domenii care urgent au nevoie de un site web personal:

 1. Hoteluri;
 2. Centre de fitness;
 3. Cafenele si restaurante;
 4. Beauty saloane;
 5. Agentii imobiliare;
 6. Agentii de pază;
 7. Companii de turism;
 8. Companii de asigurări;
 9. Companii de transport;
 10. Firme juridice;
 11. Tipografii;
 12. Producători de mobilă.

5. Este important să aveti un site web, dacă planificati să vă exitendeti afacerea.

Un site de prezentare vă deschide noi oportunităti pentru afacerea dvs. Deoarece, puteti ajunge la o audientă mult mai largă, depăsind hotarele geografice. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a stabili parteneriate cu mai multe companii mari si mici. Astfel, vă puteti extinde treptat afacerea pe piete noi.

întilnirea cu parteneri din arabia saudită

6. Întrebări frecvente
despre creare unui site web.

Depinde de scopul si continutul site-ului web, dar în general, un site web de prezentare ar trebui să aibă cel putin următoarele pagini:

 1. Pagina principală: Această pagină este, în mod obisnuit, prima pe care o vor vedea vizitatorii atunci când ajung pe site-ul dvs.
 2. Despre noi: Această pagină ar trebui să ofere informatii despre afacerea sau organizatia dvs., inclusiv declaratia dvs. de misiune, istoria si membrii echipei.
 3. Catalogul: Această pagină ar trebui să ofere informatii detaliate despre produsele sau serviciile pe care le oferiti, inclusiv preturi, caracteristici si beneficii.
 4. Contact: Această pagină ar trebui să ofere informatii de contact, cum ar fi numărul de telefon, adresa de e-mail si adresa fizică, precum si un formular de contact pe care vizitatorii îl pot folosi pentru a vă trimite un mesaj. Unele site-uri web pot include si pagini suplimentare, cum ar fi un blog sau un portofoliu de lucrări, dar aceste 4 pagini sunt în general considerate minimul pentru un site web performant.

Unele site-uri web pot include si pagini suplimentare, cum ar fi un blog sau un portofoliu de lucrări, dar aceste 4 pagini sunt în general considerate minimul pentru un site web performant.

În functie de tipul site-ului web si bugetul dvs., pasii pentru realizarea unui site web pot diferi. Cu toate acestea, există o serie de pasi de bază pe care ar trebui să îi urmati pentru a crea un site web functional. Mai detaliat, am abordat acest subiect în articolul nostru - Cum se creează un site web performant?

Da, puteti crea un site web utilizând platforme cu tehnologie no-code. Cu toate acestea, astfel de tehnologii cel mai des folosesc site buildere, care vă pot crea probleme în perspectivă. Despre problemele unui site builder am discutat partial în articolul nostru - Greseli la crearea unui site web.

Concluzii, despre importanta unui site web.

În cadrul acestui material, am analizat cu atentie rolul si importanta unui site web, ajungând la o concluzie categorică! Indiferent de domeniul de activitate, compania dvs. are nevoie de un site web personal, fie ca e un site de prezentare sau magazin online.

Însă, pentru ca site-ul să fie eficient, initial acesta trebuie să fie realizat de o echipă competentă, apoi întretinut si dezvoltat constant. Pentru mai multe informatii, vă îndemnăm să cititi articolul nostru,
5 motive să optati pentru un web design profesional.

Sperăm că acest articol v-a fost util, si că ati realizat, cât de important este să aveti un site web personal.

Doriti să aflati mai multe?

Abonati-vă la blogul nostru! Fiti la curent cu toate ofertele, promotiile, articolele utile despre afaceri în mediul online.

Lăsati-ne un comentariu despre articolul:
De ce este important să aveti un site web pentru afacere?

 • Avatar of Radu Carp
  Radu Carp

  Ati întârziat putin cu subiectul despre importanta unui site web pentru afacere. Acum 10-15 ani subiectul putea fi relevant, însă în prezent aproape fiecare firmă are un site web.

  • Avatar of Websty
   Websty

   Din păcate, realitatea diferă. Cercetările si discutiile noastre cu antreprenorii arată că multi se limitează la cont pe retelele sociale sau consideră că nu au nevoie de un site web, pentru că sunt deja cunoscuti. În timpul pandemiei, majoritatea acestor antreprenori s-au panicat si au dorit crearea unui site web cât mai urgent. Acest subiect ar putea fi discutat foarte mult si vă asigur că nu fiecare antreprenor întelege importanta unui site web.

 • Avatar of Plesu Dorina
  Plesu Dorina

  Articolul e scris ok, da ca atare, aproape fiecare firmă are un site cu o interfata teribilă, lipsa informatiilor detailate despre produse, e o poveste aparte. Majoritatea nu se atasează serios de crearea siteului.

 • Avatar of Ana Cicanci
  Ana Cicanci

  Informatii foarte utile, like si abonare la blog 😉

 • Avatar of Danalachi Victoria
  Danalachi Victoria

  Crearea unui site web este cea mai ratională investitie! Un articol foarte util pentru toti cei ce doresc să lanseze o afacere modernă!

  • Avatar of Websty
   Websty

   Vă multumim pentru apreciere 😉 . Vă puteti abona la blogul nostru pentru a nu rata articolele noi.