Cum se creează un site web performant în 2024 – Ghid complet

Realizarea unui site web performant necesită implicarea unei echipe diverse de specialisti, precum experti în marketing online, web designeri, programatori, copywriteri si altii. În plus, cea mai amplă, dificilă si migăloasă muncă rămâne invizibilă celor din afara domeniului web.

Din acest motiv, persoanele fără experientă în domeniul web întâmpină adesea dificultăti în întelegerea esentei procesului si a modului de stabilire a preturilor. Uneori li se poate părea că specialistii estimează costuri prea mari (sute de euro) si întârzie finalizarea proiectului.

Am decis să clarificăm unele conceptii gresite, explicând pas cu pas etapele procesului creării unui site web. Rezultatul este acest ghid, care evidentiază complexitatea muncii din spatele unui site web performant.

Etapele de realizare a unui site web performant pas cu pas.

În acest ghid, vom detalia etapele creării unui site web de performant, conform standardelor companiei noastre si ale celor mai bune agentii web. Desi în practică anumiti pasi pot fi omisi sau adăugati, principiile de bază rămân neschimbate. Per ansamblu însa, realizarea oricărui tip de site fie că e un site web de prezentare sau magazin online, urmează aceleasi etape.

Planificarea unui site web performant

1. Pregătirea pentru crearea unui site web performant.

Totul începe cu stabilirea contactului între client si agentia de web design. Consultanta initială este gratuita, pentru a explora împreună optiunile si perspectivele proiectului. La rândul său, dvs. puteti evalua competenta specialistilor si decide viitorul colaborării. Ulterior, vom lua ca exemplu, procesul de creare a unui site de prezentare.

1.1. Stabilirea bugetului si ofertei comerciale pentru crearea unui site web performant.

În baza discutiei, vom formula oferta comercială pentru crearea unui site web. În acest document, vom detalia fiecare aspect al dezvoltării site-ului, pentru a obtine rezultatul dorit. Oferta comercială va include: obiectivele creării site-ului, termenele de realizare si costul total al serviciilor. De asemenea, se va încheia un contract pentru prestarea serviciilor. Acesta vă garantează că serviciile vor fi prestate în totalitate, respectând cu strictete termenele stabilite.

1.2. Definirea cerintelor si a obiectivelor site-ului web.

Prima etapă a dezvoltării unui site web include auditul si analiza. Aceasta presupune colectarea datelor despre afacere, analiza pietei si tendintelor, evaluarea strategiilor de promovare si definirea publicului tintă. Este esential să analizati în detaliu acesti factori, deoarece acestea sunt elemente cheie pentru succesul site-ului web. O cercetare atentă vă va ajuta să întelegeti nevoile utilizatorilor si să vă diferentiati de concurenti.

1.3. Analiza concurentei si optimizare SEO pentru motoarele de căutare.

Încă la etapa de planificare, este esential să se creeze nucleul semantic. Acesta reprezintă setul de cuvinte cheie si fraze de căutare care determină vizibilitatea site-ului în motoarele de căutare. Identificând nucleul semantic, întregul site web poate fi construit în jurul lui – de la structură si design, până la continutul de pe fiecare pagină web. Astfel, site-ul web va răspunde direct nevoilor utilizatorilor si va avea rezultate maxime în motoarele de căutare.

Raport analitic al pietei si tendintelor

2. Elaborarea unui continut relevant si optimizat SEO.

Continutul unui site web joacă un rol crucial în transmiterea clară a mesajului cheie. Desi unii clienti aleg să-si scrie singuri continutul pentru site, vă recomandăm să apelati la copywriteri profesionisti pentru a obtine rezultate optime. Pentru o eficientă maximă, continutul trebuie să fie captivant, optimizat pentru SEO si util. De aceea, vă încurajăm să nu vă irositi resursele scriind continutul singuri, ci să apelati la expertii nostri. Acestia vă vor ajuta să vă îndepliniti obiectivele afacerii si să atrageti mai multi vizitatori.

3. Proiectarea site-ului web orientat către utilizator cu design unic.

Primele două etape oferă designerilor web o sarcină bine definită. Desi web design-ul poate părea la prima vedere doar o aranjare estetică a continutului, el influentează de fapt aspecte cheie precum rata de conversie, viteza de încărcare si optimizarea pentru motoarele de căutare. Pentru statistici si studii de caz despre impactul web design-ului, vă recomandăm să cititi articolul „5 motive să optati pentru un web design profesional„.

4. Dezvoltarea, testarea si optimizarea site-ului web.

În baza designului, echipa de programatori va începe construirea site-ului folosind cele mai avansate tehnologii în HTML, CSS si JavaScript. Prioritatea este ca site-ul web să fie accesibil de pe orice dispozitiv si browser modern, având în vedere că utilizatorii îl vor accesa de pe diferite dispozitive si browsere.

Construirea site-ului web

5. Predarea site-ului web finalizat către client.

După finalizarea tuturor testelor si optimizărilor, site-ul este lansat pe internet. Publicarea se face prin încărcarea site-ului pe un serviciu de hosting si asocierea acestuia cu un nume de domeniu web, înregistrat anterior. Apoi se implementează sistemul de analiză si se adaugă site-ul web în indexul motoarelor de căutare, precum Google. La această etapă, site-ul web este finalizat.

5.1. Îndrumare după lansarea site-ului web.

Implicarea dvs. activă în întregul proces de creare, ne va permite să ajustăm si să îmbunătătim fiecare etapă pentru a ne asigura că site-ul este exact asa cum doriti. În plus, ca să vă oferim o experientă plăcută, vă vom oferi gratuit un tutorial despre cum să adăugati si să editati informatii pe site. Astfel, veti primi instructiuni detaliate si răspunsuri la întrebări, pentru ca dvs. si angajatii firmei să puteti gestiona site-ul cu usurintă.

5.2. Cum se achită crearea unui site de prezentare?

Crearea unui site web este un proces complex, desfăsurat în mai multe etape. Pentru o solutie convenabilă ambelor părti, vă recomandăm achitarea pe etape. Aceasta asigură finalizarea cu succes a fiecărui nivel înainte de a trece la următorul. De regulă, activitatea va începe după primirea unui avans, iar celelalte plăti vor fi stabilite în contract pentru a evita confuziile.

Să rezumăm procesul de realizare a unui site web performant.

Fiecare etapă de realizare a unui site web influentează rezultatul final. Pentru a crea un site web performant, este necesar să acordati atentie fiecărui pas în parte si să apelati la o agentie de web design profesionistă. Astfel, veti obtine un site web functional, atrăgător, prietenos cu motoarele de căutare si adaptat nevoilor dvs.

Doriti să aflati mai multe?

Abonati-vă la blogul nostru! Fiti la curent cu toate ofertele, promotiile, articolele utile despre afaceri în mediul online.

Lăsati-ne un comentariu despre articolul:
Cum se creează un site web performant în 2024 – Ghid complet

 • Avatar of Radu Carp
  Radu Carp

  Dacă urmăm fiecare pas, crearea unui site devine foarte costisitoare 😀

  • Avatar of Websty
   Websty

   Apreciem opinia dvs., însă considerăm că urmarea acestui proces aduce mai multe beneficii pe termen lung care merită investitia initială. Astfel, veti putea crea un site web concentrat pe nevoile utilizatorilor – atât în ceea ce priveste experienta navigării, cât si optimizarea SEO. Desigur, realizarea unui site web poate fi limitată la design si dezvoltare. Totusi, dacă continutul nu corespunde căutărilor utilizatorilor, veti cheltui mult mai mult pe publicitate.